MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

5 praktische tips voor het ontvangen van kraamvisite

Kraamvisite
Bron: Z8

Komt jouw uitgerekende datum dichterbij en denk je al wel eens na over de kraamtijd? Voor iedereen is de kraamtijd weer anders. De ene wil graag veel bezoek ontvangen tijdens de kraamtijd terwijl de ander liever een kraamfeest geeft. Weet jij al wat je kiest: een kraamfeest of kraamvisite? Hieronder vind je 5 praktische tips voor het ontvangen van kraamvisite zodat de kraamvisite voor jou (én je gezin) op rolletjes loopt!

kraamvisite

Tip 1: Zet jouw “kraamvisite-regels” op je geboortekaartje

Weet jij van tevoren al dat je in de kraamtijd vooral wilt gaan genieten van jullie kindje en je het liefst alleen met jullie eigen gezin wilt zijn? Of wil je alleen tussen bepaalde tijden kraamvisite ontvangen? Wanneer je dit van tevoren al weet kun je dit aan je familie en vrienden laten weten door deze “kraamvisite-regels” op het geboortekaartje te zetten. Overweeg ook de optie voor een kraamfeest. Zo heb je alle kraamvisite in één keer en blijft het bezoek in de kraamtijd beperkt.

kraamvisite

Tip 2: Las een “bezoekvrije” dag in

Kraamvisite kan heel erg leuk zijn, maar het moet natuurlijk niet teveel worden zodat je zelf geen tijd hebt om te wennen aan je kindje en de nieuwe situatie. Daarom is een “bezoekvrije” dag tijdens de kraamtijd geen gek idee. Op deze dag kun je heerlijk extra veel aandacht aan je kindje en je gezin besteden zonder al het rennen met koffie, thee en beschuit met muisjes. Laat je vrienden en familie weten welke dag je een “bezoekvrije” dag wilt of zet het op je geboortekaartje. Je kunt natuurlijk ook zelf met het plannen van het kraambezoek bewust een dag minder als optie geven.

planning kraamvisite

Tip 3: Maak een planning

Vind je het heel erg leuk om kraamvisite te ontvangen, maar is je woonruimte erg klein of wil je gewoon liever niet teveel drukte tegelijk? Maak dan een planning. Het makkelijkst is om op het geboortekaartje te vermelden dat je graag wilt dat het bezoek eerst even belt voor een afspraak. Zo houd jij de regie in handen en kun jij zelf plannen wanneer jou de kraamvisite het beste uitkomt. Uiteraard is deze rol van planner een ideale functie voor je partner.

Kraamvisite

Tip 4: Geen zieke mensen op kraamvisite

Komt er iemand bij je op kraamvisite die zich niet helemaal fit voelt, of ziek is? Vraag dan vriendelijk doch dringend of deze persoon misschien een andere keer kan terugkomen. Een zieke bij je pasgeboren baby kun je het beste voorkomen omdat je kindje nog heel vatbaar en kwetsbaar is. Je kindje heeft nog niet voldoende weerstand opgebouwd en ziektes die onschuldig lijken kunnen voor een baby grote gevolgen hebben.

kraamvisite

Tip 5: Last but not least: jij bepaalt!

Heb jij specifieke wensen voor je kraamvisite zoals zo min mogelijk mensen die de baby vast houden, geen kinderen als kraamvisite of wil je graag dat de kraamvisite hun schoenen uit doet voordat ze naar boven lopen? Jij bent degene die deze regels mag stellen. En durf ze ook te stellen!

Heb jij nog meer tips voor kraamvisite in de kraamtijd? Laat ze dan hieronder achter in een reactie!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *