MENU

Reacties (2) Lifestyle & Tips

10 ideeën om je zwangerschap bekend te maken

Je bent helemaal in de wolken, want binnenkort verwachten jullie een kleintje! Natuurlijk kun je niet wachten om vrienden en familie met het blijde nieuws te verrassen. Maar hoe doe je dat op een leuke en originele manier? Kies de manier van vertellen die het beste bij jullie past. Breng de boodschap door middel van een kaartje, een taart of je huisdier. Lees onderstaande tips en ga meteen aan de slag met de voorbereidingen voor dat ene, speciale moment…

1. Trakteer op taart met een foto van de echo

Vraag je familie of vrienden op de koffie. Als jullie gezellig bij elkaar zitten en de koffie is ingeschonken, zet je heel nonchalant een doos met taart op tafel. Zorg ervoor dat de boodschap bij het zien van de taart meteen duidelijk is. Serveer een taart met een foto van de echo of zelfgebakken cupcakes met in chocoladeletters “tante”, “oma” en “opa”.

2. Geef een Wooden Button-shirtje cadeau

Ga op bezoek bij je (schoon)ouders en geef zowel de aanstaande opa als de aanstaande oma een shirtje van Wooden Button met een tekst als “Oma’s schatje” of “Toevallig is mijn opa de liefste”.

3. Laat een grappige foto of collage zien

Maak een foto van jullie beiden en zet tussenin een +. Zet aan het eind een = en daarachter een 3. Dit kun je doen door een foto digitaal te bewerken met Photoshop of met een ander programma om foto’s te bewerken. Natuurlijk kun je ook foto’s laten afdrukken en ze daarna beplakken. Heeft je aanstaande kindje al een broer of zus? Dan is het bijvoorbeeld leuk om van jullie oudste op een strand een foto te maken en daarbij in het zand te schrijven: “Grote broer” of “Grote zus”. Laat de collage of de foto aan vrienden en familie zien en ze weten meteen dat jullie zwanger zijn!

4. Zeg het door middel van een rebus

Voor het maken van een rebus heb je geen bijzondere spullen nodig. Pak een wit papier en een zwarte stift en laat je fantasie de vrije loop gaan. Teken bijvoorbeeld een bad en zet er “-d + by” bij om het woord “baby” weer te geven. Vraag vrienden, familie en bekenden om de rebus op te lossen.

5. Laat champagne bezorgen

Laat bij je (schoon)ouders champagne bezorgen met een zelfgemaakt etiket met de tekst: “Jullie worden opa en oma.” Zeker weten dat binnen de kortste keren de telefoon gaat om jullie te feliciteren!

6. Doe een cadeautje met een briefje in de bus

Gooi bij je (schoon)ouders of andere familie of vrienden een paar babyslofjes in de bus. Een persoonlijk briefje met de tekst “Als ik groot ben, mag ik dan komen logeren?” of “Je mag ze nu van mij lenen, maar ik wil ze over 6 maanden weer terug” maakt het extra leuk en is ook nog eens heel persoonlijk.

7. Verstuur kinderuitnodigingskaarten

Doe naar familie en naaste vrienden kinderuitnodigingskaarten op de post met “Kom je ook op mijn feestje?” Vul de datum in waarop jullie de kleine verwachten. Het is ook leuk om je (schoon)broer of (schoon)zus een kaartje te sturen met een foto van de echo of zwangerschapstest. Schrijf op het kaartje iets als: “Wat heb ik nou gehoord? Word jij mijn suikeroom?” of “Hallo opa en oma. Jullie kennen mij nu nog niet, maar ik ben aan het groeien. Daarna kom ik in december uit mama’s buik en dan kunnen jullie mij bewonderen. Ik ben nu 3 maanden oud. Jullie kleinkind.”

8. Serveer een speciaal toetje

Nodig vrienden of familie uit voor het eten. Deel aan het eind van de maaltijd toetjes uit waarop je met chocoladesaus, schenkstroop of nootjes het woord “baby” hebt geschreven. Nadeel is dat je pas tot aan het eind van de maaltijd moet wachten om het goede nieuws te kunnen vertellen.

9. Geef een boekje of een babyalbum

Verras je (schoon)ouders met een boekje van Pauline Oud. Geef je (schoon)moeder “Voor de allerliefste oma” en je (schoon)vader “Opa”. Het is ook leuk kom ze een babyalbum te geven dat ze later kunnen vullen met foto’s van hun kleinkind.

10. Draag de taak over aan de kat of grote broer of zus

Waarom zou je het brengen van het goede nieuws niet overlaten aan je oudste kind of aan je huisdier? Koop voor je oudste kind een wit shirtje en zet hier met een watervaste viltstift of een textielstift op: “Grote broer” of “Grote zus”. Trek dit shirtje bij je kind aan als jullie bezoek ontvangen. Een andere manier is deze: bevestig een speentje aan de halsband van je kat. Zorg er wel voor dat je kat in de buurt is als het bezoek er is. Zeker weten dat je gasten al spoedig om opheldering vragen!

Hoe hebben jullie het grote nieuws verteld?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

2 Reacties op 10 ideeën om je zwangerschap bekend te maken

  1. Babypark schreef:

    Bedankt voor je reactie! De typefout is inmiddels aangepast.

  2. Lukas schreef:

    “Teken bijvoorbeeld een bad en zet er “-d + y” bij om het woord “baby” weer te geven.”

    …..

    ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *