MENU

Reacties (0) Producten

Zo kies je de juiste kinderfiets!

Volare Kinderfietsen
Bron: Volare

Ben jij van plan de fiets weer uit de schuur te pakken met dit heerlijke weer? Misschien heb jij wel bedacht om de komende feestdagen er eens heerlijk op uit te gaan met de fiets. Heerlijk fietsen door het bos om te genieten van de natuur, daarvan kom je toch helemaal tot rust? Daarvoor moet je natuurlijk wel een comfortabele fiets hebben. En dat niet alleen voor jezelf, natuurlijk ook voor je kinderen. In deze blog laten wij je zien waar je op moet letten bij het kopen van een kinderfiets.

Een goede fiets

Houd je van fietsen en trek je het liefst op je vrije dag door de natuur? Een goede fiets is dan wel een vereiste natuurlijk. Zo geldt dit ook voor je kindje. Het is belangrijk dat je kindje met zijn of haar voeten goed bij de grond kan. Wanneer hij/zij dit namelijk niet kan is de kans op ongelukken veel groter. Wanneer je kindje remt kan hij/zij niet goed grip krijgen op de grond en wordt het hoogstwaarschijnlijk vallen. En dat wil je natuurlijk niet. Kijk dus bij het kopen van een fiets goed naar de lengte van je kindje en probeer gewoon uit of je kindje daadwerkelijk met zijn/haar voetjes bij de grond kan. Babypark heeft in haar assortiment verschillende Volare kinderfietsen.

Welke maat fiets heb ik nodig?

Maar welke maten kinderfietsen passen nu ongeveer bij welke leeftijd? En kan mijn kindje er dan ook nog wel een tijdje gebruik van maken? Deze vragen komen misschien wel in je op. We zullen hieronder bespreken welke maten passen bij welke leeftijd. De verschillende kinderfietsen die hieronder besproken worden zijn allemaal verkrijgbaar in een jongens- en meisjesvariant.

Kinderfiets 12 inch

De kinderfiets met 12 inch banden is geschikt voor kinderen van ongeveer 3-4 jaar. Bij deze fiets worden zijwielen geleverd zodat je kindje nog wat meer stabiliteit heeft tijdens het fietsen. De laagste stand van het zadel van deze fiets is 44 cm. Je kindje kan op deze fiets vanaf een lengte van ongeveer 95 cm. Hieronder vind je de Volare Urban Jeans Meisjesfiets 12 Inch.

Kinderfiets 16 inch

De kinderfiets met 16 inch banden is geschikt voor kinderen van ongeveer 4-6 jaar. Ook deze fiets is nog voorzien van zijwielen. Wanneer je kindje al goed kan fietsen zonder zijwielen is het natuurlijk ook mogelijk om deze zijwielen er gewoon af te laten. De laagste stand van het zadel van deze fiets is 54 cm. Je kindje kan op deze fiets vanaf een lengte van ongeveer 105 cm. Hieronder vind je de Volare Black Cruiser Jongensfiets 16 Inch.
Volare jongensfiets 12 inch

Kinderfiets 18 inch

Is je kindje al wat groter en wil je graag dat hij/zij wat langer plezier heeft van zijn/haar fiets? Koop dan de kinderfiets met 18 inch banden. Deze fiets is geschikt voor kinderen van 4-7 jaar. Ook bij deze fiets worden nog zijwielen geleverd, maar in de meeste gevallen zal dit niet meer nodig zijn. De laagste stand van het zadel van deze fiets is 62 cm en je kindje kan erop fietsen vanaf een lengte van ongeveer 110 cm. Hieronder vind je de Volare Liberty Urban Meisjesfiets 18 Inch.
Volare meisjesfiets 18 inch

Kinderfiets van 20 inch

De kinderfiets met 20 inch banden is geschikt voor kindjes van 6-8 jaar. Deze fiets wordt niet meer geleverd met zijwielen omdat de tijd van zijwielen bij deze kinderen nu echt voorbij is. De laagste stand van het zadel bij deze fiets is 66 cm en je kindje kan erop fietsen vanaf een lengte van ongeveer 115 cm. Hieronder vind je de Volare Black Cruiser Jongensfiets 20 Inch.
Volare jongensfiets 20 inch

Kies zelf welke maat fiets bij je kindje past

Zoals je hierboven kunt zien hoef je niet per se alle fietsen te kopen voor je kindje, omdat sommige ook in leeftijd overlappen. Heb je een groot kind, dan kies je er bijvoorbeeld voor om de fiets van 16 inch over te slaan en direct van een fiets van 12 inch over te stappen op die van 18 inch. Of twijfel je bijvoorbeeld tussen de kinderfiets van 16 inch of van 18 inch? Kijk dan even goed naar de lengte van je kindje. Is je kindje bijvoorbeeld 1 meter, ga dan voor de kinderfiets van 16 inch omdat je kindje dan beter bij de grond kan. Maar is je kindje al langer? Dan kun je ook gerust overstappen naar een 18 inch kinderfiets.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *