MENU

Reacties (0) Babyuitzet

Welk babybadje kies jij?

Tummy Tub
Bron: Bebe-Jou

Op iedere uitzetlijst kom je hem wel tegen: het babybadje. Er zijn verschillende badjes verkrijgbaar die behoorlijk van prijs en functionaliteiten kunnen verschillen. Na het lezen van deze blog weet je welke soorten babybadjes er zijn en waar je op moet letten bij de keuze voor een babybadje.

Verschillende soorten badjes

    • Tummy Tub

Een Tummy Tub is een bademmer die je kunt gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden. De Tummy Tub geeft je kindje hetzelfde beschermde gevoel als in de baarmoeder en is daardoor erg rustgevend voor je kindje. Het wassen van je kindje is in een Tummy Tub wel wat lastiger dan in een gewoon babybadje vanwege de beperkte ruimte.

    • Babybad

De meeste ouders kiezen voor een traditioneel babybadje zonder poespas. Het badje is vanaf de geboorte te gebruiken totdat je kindje er niet meer in past.

    • Thermobad

Een thermobad heeft dezelfde eigenschappen als een gewoon babybad maar is uitgevoerd met handige extra’s. Zo is een thermobad voorzien van een temperatuurmeter zodat je eenvoudig kunt zien of het water de juiste temperatuur heeft. Daarnaast is een thermobad voorzien van twee geïntegreerde zeepdispensers. Zo heb je de zeep direct bij de hand en kun je je blijven concentreren op je kindje. Vaak zijn themobadjes uitgevoerd met een badstop zodat het water er gemakkelijk uit kan lopen en heeft het badje anti-slip pootjes.

Thermobad

Bad standaard: nodig of overbodig?

Als je het babybadje op een prettige werkhoogte neer kunt zetten heb je geen standaard nodig voor het babybadje. Een badje kan vaak wel staan op de commode, maar je moet het wel zien zitten om op die plek met warm water in de weer te zijn. Als je de ruimte in de badkamer hebt is het handiger om daar je kindje te wassen. Voor zowel een Tummy Tub als een babybadje zijn standaards verkrijgbaar. Controleer wel even of de standaard compatibel is met het badje, bad standaards zijn vaak niet universeel.

Badstop

Natuurlijk wil je een babybadje dat praktisch is in gebruik. Denk er daarom van tevoren over na hoe je het badje wilt gaan vullen en legen. Heb je ruimte genoeg om het badje leeg te laten gooien of is het toch praktischer als het badje is voorzien van een badstop? Vaak zijn er losse slangetjes verkrijgbaar zodat je het water kunt opvangen in een emmer.

Opvouwbare babybadjes

Sommige babybadjes zijn opvouwbaar. Dat is ideaal wanneer je weinig opbergruimte hebt. Een babybadje (met standaard) neemt tenslotte behoorlijk wat ruimte in. Controleer altijd of je het badje volledig uitgeklapt hebt voordat je er gebruik van gaat maken. Zo weet je zeker dat er geen scherpe naden aan de binnenkant van het badje zitten.

Badzitje

Voor de meeste badjes is een bijpassend badzitje verkrijgbaar. Het badzitje biedt je kindje extra ondersteuning in bad. Je moet je kindje wel altijd vast blijven houden als je kindje in een babybadje zit, ook als je gebruik maakt van een badzitje. Een badzitje kun je vaak al gebruiken vanaf de geboorte van je kindje tot ongeveer 8 maanden.

Welk babybadje kies jij?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Feedback