MENU

Reacties (0) Babyuitzet

Waar je op moet letten bij het kopen van een kinderwagen

kinderwagen kopen

Het kiezen van een kinderwagen is vaak niet makkelijk. Er zijn zoveel dingen waar je op moet letten! Onderstaand vind je een overzicht van alle punten waar (aanstaande) ouders op letten bij de keuze van een kinderwagen. Lees het door, schrijf jouw wensen omtrent deze punten op en kom langs in de winkel om te testen of zoek online een kinderwagen die voldoet aan jouw voorkeuren. Zo vind jij gegarandeerd de kinderwagen die past bij jullie wensen!

3 of 4 wielen

Ga je voor een kinderwagen met 3 of met 4 wielen? Als je van plan bent om te gaan skeeleren of hardlopen met de kinderwagen past een 3-wieler het best bij jou. Een 4-wieler is stabieler en dat is fijner wanneer je de kinderwagen gebruikt voor een wandeling. Denk aan stoepranden of hobbelige bospaden.

Hoogte van de kinderwagen en de duwstang

Er zijn grote en kleine mensen en waarschijnlijk zullen verschillende mensen jullie kinderwagen straks gaan besturen. Denk naast jullie zelf ook aan opa en oma en de oppas. Een verstelbare duwstang is dan ideaal zodat iedereen prettig achter de kinderwagen loopt. Daarnaast zit er verschil in hoogte tussen verschillende types. Wil jij dat je kindje gezellig aan kan schuiven bij een terrasje? Kies dan voor een wat hoger model. Een lager model is vaak iets stabieler.

Compact & makkelijk inklapbaar

Het is heel belangrijk hoe compact de kinderwagen op te vouwen is. Meet even de kofferbak van je auto op voordat je op zoek gaat naar een kinderwagen. Probeer altijd even uit of de kinderwagen makkelijk inklapt en of hij in de auto past, voordat je er één kiest. Tip: kunnen de wielen eraf? Dan is het pakketje nog kleiner. Ook het gewicht van de kinderwagen is belangrijk.

06xBPK-Header-071AAAA

Soort banden

Bij een kinderwagen kun je kiezen tussen banden die gevuld zijn met lucht of met foam. Lucht heeft als voordeel dat de kinderwagen heel soepel rijdt, foam heeft als voordeel dat de banden niet lek kunnen gaan. Massieve banden zijn van rubber en zijn heel slijtvast, maar zijn minder comfortabel.

Omkeerbaar zitje

Bij de meeste kinderwagens is het zitje omkeerbaar, maar niet bij allemaal. Met een omkeerbaar zitje kan je kindje zowel naar jou als naar de wijde wereld kijken. Een reiswieg plaats je altijd met de opening naar je toe.

Reiswieg

Een kinderwagen kun je kopen met of zonder reiswieg. Soms is een reiswieg niet inbegrepen en los verkrijgbaar. Je gebruikt hem de eerste maanden na de geboorte, afhankelijk van de grootte van je kind zal dit ± 6 maanden zijn. Let erop dat je grote en kleine reiswiegen hebt. Dit bepaalt hoe lang je gebruik kunt maken van de reiswieg. Neem dus een meetlint mee als je naar de winkel komt om te testen!

Autostoeltje

In de meeste gevallen kun je met behulp van adapters een autostoeltje vastmaken op het onderstel van de kinderwagen. Dat is ideaal voor een snelle boodschap. Stem de keus voor een autostoeltje dus af op de keuze voor een kinderwagen.

KAART1-0092-CMYK

Voor meerdere kinderen

Is er nog een oudere broer of zus die eigenlijk ook een zitplaats nodig heeft? Dan is een meerijdplankje of een Kid-Sit wellicht een idee. Vind je dit niet handig? Kijk dan eens voor een duo kinderwagen. Deze zijn ook heel geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden.

Budget

Voordat je een bezoek brengt aan de winkel is het slim om je budget vast te stellen. Kinderwagens variëren van ± 250 tot 1500 euro. Naast een groot verschil in prijs is er ook een groot verschil in comfort, veiligheid en gebruiksgemak. Ga dus op zoek naar een voor jou goede prijs-kwaliteit verhouding.

Accessoires

Met alleen een kinderwagen ben je er vaak nog niet. Een regenhoes, voetenzak of extra boodschappenmand zijn heel handig en bijna onmisbaar. Vaak krijg je bij de aankoop van een kinderwagen gratis accessoires. Dat is mooi meegenomen! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze extra artikelen te noteren en op je verlanglijstje voor kraamcadeautjes te zetten.

Hopelijk heb je wat aan deze praktische tips en helpt het jou om een keuze te maken voor de kinderwagen die bij jullie past. Laat je niet leiden door wat andere mensen prettig vinden maar kijk welke kinderwagen het meest aansluit bij jullie wensen. Succes!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Feedback