MENU

Reacties (0) Babyuitzet

Tips voor je eerste bezoek aan een babywinkel

Babyspullen

Al vanaf dat je weet dat je zwanger bent kijk je uit naar het moment dat je babyspulletjes kunt gaan kopen. In gedachten heb je vast al een babykamertje ingericht en zie je jezelf of je partner al vol trots achter een stoere kinderwagen lopen. Tijd voor je eerste bezoek aan een babywinkel! Het is handig om de advieslijst voor de babyuitzet te printen als ‘boodschappenbriefje’. Met dit A4’tje als richtlijn voor je aankopen stap jij de drempel over van een winkel van ruim 10.000 m² vol met babyspullen. Wij stippelen in deze blog alvast een route voor je uit zodat je niet gaat verdwalen. Here we go!

Babykleding

De afdeling waar je tijdens je eerste bezoek aan een babywinkel sowieso even overheen moet lopen is de afdeling met babykleding. Want wat is er nu leuker dan kleertjes kopen voor het kleine wonder dat jullie verwachten?! De meeste baby’s hebben kledingmaat 50 als ze geboren worden. De maten van babykleding komen overeen met de maten in centimeters. Een pasgeboren baby is ongeveer 50 cm groot en heeft dus maat 50. Een kleine spoedcursus babymaten:

  • Maat 50: 0-1 maanden
  • Maat 56: 1-2 maanden
  • Maat 62: 2-4 maanden
  • Maat 68: 4-6 maanden
  • Maat 74: 6-9 maanden
  • Maat 80: 9-12 maanden
  • Maat 86: 12-18 maanden

Voor je kindje is het fijn als er zo min mogelijk ritsen en knopen aan de kleding zit en de stof zacht aanvoelt. De eerste dagen na de geboorte zijn overslag rompertjes erg handig, net als boxpakje met een sluiting aan de voorkant. Deze kleding is gemakkelijker aan te trekken bij een klein mensje. Kies geen kleding dat voorzien is van een capuchon maar schaf bij de eerste truitjes een bijpassend mutsje aan.

Babykamers

Neem tijdens je eerste bezoek in de babywinkel vooral ook een kijkje bij de tientallen babykamertjes die staan opgesteld. Zo krijg je een idee van de mogelijkheden, de variaties in opstelling en de prijzen. Je krijgt op deze manier een beeld van welke babykamers er passen bij jullie budget en wat de vele mogelijkheden zijn voor het inrichten van een babykamer. Loop vooral ook even een rondje langs alle babykamer accessoires! Hiermee kun je een persoonlijke look aan je babykamer geven.

Bedtextiel

Als je gezien hebt welke mogelijkheden er zijn qua meubels voor in de babykamer krijg je misschien al wel een beter beeld bij het kleurgebruik voor in de babykamer. Als je ook nog even over de afdeling bedtextiel loopt kun je meteen het aanbod aan lakens, dekens en slaapzakken zien in jullie favoriete kleur. Heb je nog geen kleur voor de babykamer in je hoofd? Dan is deze afdeling ook een goede plek om inspiratie op te doen.

Boxen

Om je kindje een eigen en veilige plek te geven is huis is een box in je woonkamer ideaal. Je kindje ligt van de grond af (bij de kou vandaan) en jij hebt even je handen vrij om bijvoorbeeld te koken. Loop eens een rondje langs alle opgestelde boxen en kijk welk exemplaar het best bij jullie interieur past. Het is handig om van tevoren alvast de plaats waar je de box neer wilt zetten op te meten zodat je weet met welke afmetingen je rekening moet houden.

Autostoeltjes

Om je kindje mee te kunnen nemen in de auto is een baby autostoeltje verplicht. Een autostoeltje is dan ook zeker aan te raden om al ruim voor de bevalling in huis te hebben. Als je in het ziekenhuis bevalt mag je kindje alleen mee naar huis in een autostoeltje. In de volksmond wordt een autostoeltje voor een baby vaak een ‘Maxi-Cosi’ genoemd. Maxi-Cosi is een merknaam maar is door jarenlange ervaring ingeburgerd als algemene term voor een baby autostoeltje. Autostoeltjes zijn ingedeeld in groepen gebaseerd op lengte en gewicht. Voor een baby gebruik je een groep 0 autostoeltje. Wil je je alvast voorbereiden voor je bezoek aan de autostoelen afdeling? Lees dan deze blog met tips bij de aanschaf van een baby autostoeltje. Zo kom je goed beslagen ten ijs!

Kinderwagens

De meeste kinderwagens die je tegen zult komen in de babywinkel zijn zogenaamde combi-kinderwagens. Dat betekent dat je op hetzelfde frame een reiswieg, een zitje en een autostoeltje kunt bevestigen. Zo kun je je kindje gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Net als bij autostoeltjes is het slim om bij de aanschaf van een kinderwagen advies te vragen aan één van de verkoopmedewerkers. Als jij vertelt waar jij de kinderwagen voor wilt gaan gebruiken (frequentie, op welk terrein je gaat lopen etc.) kunnen zij je adviseren over welke kinderwagen het best bij jouw levensstijl past. Natuurlijk speelt design en kwaliteit hierbij ook een belangrijke rol. Geef je ogen dus goed te kost en maak altijd een proefritje door de winkel met enkele kinderwagens! In een babywinkel kijken ze echt niet raar op als er iemand slingerend bochten aan het testen is met een kinderwagen.

Neem alvast een kijkje in Babypark Gouda

In de onderstaande video kun je meekijken met een stel dat gaat shoppen in Babypark Gouda. Zo krijg je een goed beeld van de winkel en zie je wat je allemaal kunt verwachten. Laat de voorpret maar beginnen!

Hoe ervaarde jij jouw eerste bezoek aan een babywinkel? Verdwaalde je in het aanbod of wist je direct wat je wilde hebben?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Feedback