MENU

Reacties (2) Lifestyle & Tips

Mijn droombevalling met kaarslicht en muziek

bevalling

Heel eventjes droom ik weer van het romantische kaarslicht, de schemering van de ondergaande of opkomende zon, de rustgevende muziek en het warme bad terwijl ik de weeën rooskleurig sta weg te puffen in ons eigen huisje. Zou het nu dan toch thuis kunnen gebeuren? Terwijl ik met deze hoopvolle gedachten rondloop krijg ik vorige maand een slecht nieuws bericht van de huisarts. De streptokokbacterie blijkt net zoals in mijn eerste zwangerschap actief. Een medische bevalling onder leiding van de gynaecoloog is niet meer te omzeilen…

Ik wilde kaarslicht en rustgevende muziek dit keer. Ik wilde mijn eigen bad en mijn bed vast op torenhoge klossen moeten zetten. Ik wilde de deur open doen voor de verloskundige terwijl ik rooskleurig mijn weeën stond weg te puffen. Ik wilde dat ze mijn eigen gekregen kraampakket zouden aanbreken. Ik wilde na het harde werken van de bevalling ons kindje vasthouden in ons eigen bed daarna onder mijn eigen douche en mijn hoofd vervolgens laten rusten in mijn eigen kussen. Ik wilde Naomi haar broertje of zusje laten zien terwijl het in een prachtig dekentje op ons grote bed lag om vervolgens te huilen om dát perfecte mooie moment. Ik wilde mijn eigen, gewoon mijn eigen thuis.

Ondertussen zijn er enkele weken verstreken. De noodzaak van een ziekenhuisbevalling kan ik nu onder ogen zien. Wie wil immers risico lopen op een kindje dat ziek ter wereld komt? Is dat infuus, die antibiotica, de beperkte bewegingsvrijheid en een bevalling zonder bad dan ook niet prima? En ook dat voelt nu goed. Zou zo’n romantische thuisbevalling sowieso niet wat te zoetsappig zijn? Zou een mogelijke droombevalling die eindigt in een nachtmerrie niet veel erger zijn geweest? Langzaamaan verstrijken de weken, worden de nachten al een beetje korter, de plaspauzes langer en het verlangen naar ons tweede wonder groter. Welkom lief wonder!

Had jij een sterke voorkeur voor de plek om te bevallen?

-x- Mama van Dijk

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

2 Reacties op Mijn droombevalling met kaarslicht en muziek

  1. Mama van Dijk schreef:

    Dat is een hele goede! We zetten gewoon een extra vluchttasje klaar:).

    Mvg Mama van Dijk

  2. Chantal schreef:

    De kaarsjes en muziek kan je mee nemen toch? Je eigen kussen en dat dekentje ook. Een beetje thuis buitenshuis.
    Het idee van een veilige bevalling ondanks dat je eigenlijk anders had gewild lijkt mij een prettige gedachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *