MENU

Reacties (0) Babyuitzet

Dit is handige babykleding!

koeka
Bron: Koeka

Voordat baby’s geboren worden hebben ze vaak al een goedgevulde kledingkast. Met deze aankooptips zorg je ervoor dat je naast leuke ook praktische babykleding in huis haalt. Want het is natuurlijk jammer als al die schattige kleertjes ongedragen in de kast blijven liggen.

Sluitingen aan de voorkant

Let erop dat je alleen kleding koopt waarbij de sluiting aan de voorkant zit. Je kindje ligt tenslotte op z’n rug als je hem aankleed. Overigens zijn drukknoopjes vele malen handiger dan gewone knopen. Overslag rompers en truien zijn ideaal. Je hoeft dan het hoofd van je kindje niet door een smalle opening hoeft te wurmen.

Soepele stoffen

Baby’s liggen veel – heel veel. Kleed ze daarom aan met soepele stoffen die lekker zitten. Een joggingbroekje of legging zit voor je kindje veel lekkerder dan een stugge spijkerbroek. Vermijd zoveel mogelijk capuchons. Die zijn echt niet handig als je de hele dag op je rug ligt…

Niet alleen mooie, maar ook praktische rompers

Rompers zijn verkrijgbaar in de allerlei leuke printjes en kleuren. Toch is het slim om vooral effen kleuren rompers aan te schaffen. Rompers draagt je kindje onder een shirtje en in veel gevallen schijnt de print van een bedrukte romper door het shirtje heen.

Koop genoeg kleding

Het klinkt als een inkoppertje, maar zorg ervoor dat je genoeg kleding voor je kindje klaar hebt liggen. Baby’s spugen veel en je zult dus meerdere setjes kleding per dag nodig hebben. Overigens groeien baby’s enorm snel, binnen enkele weken zijn ze alweer uit hun kledingmaat gegroeid.

Kies neutrale accessoires

Effen mutsjes en sokken zijn gemakkelijk te combineren met de overige kleertjes dan accessoires in opvallende kleuren en designs. Kies dus in plaats van een wit mutsje met blauwe stippen liever voor een effen wit mutsje.

Kleding die je kunt combineren

Zorg ervoor dat je setjes kleding hebt die je gemakkelijk met elkaar kunt combineren. Als het shirtje vies is geworden kan je kindje zijn broekje dan in ieder geval aanhouden. Je hoeft dan alleen maar een schoon shirtje aan te trekken en je kindje ziet er nog steeds fashionable uit. Zorg ervoor dat je het eerste babypakje dat je kindje na z’n geboorte aan krijgt kun je het beste alvast klaarleggen op een prominente plaats, bijvoorbeeld op de commode. Handig voor je partner!

De juiste maat

Om te voorkomen dat je kindje in de zomer zijn winterjas perfect past en in de winter zijn korte broeken, is het slim om de onderstaande maattabel uit je hoofd te leren voordat je babykleding gaat kopen. Zo weet je (bijna) zeker dat je kindje de kleding past in het seizen waar de kleding ook voor bedoeld is.

  • Maat 50: 0-1 maanden
  • Maat 56: 1-2 maanden
  • Maat 62: 2-4 maanden
  • Maat 68: 4-6 maanden
  • Maat 74: 6-9 maanden
  • Maat 80: 9-12 maanden
  • Maat 86: 12-18 maanden

Wat is jouw tip voor handige babykleding?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Feedback