MENU

Reacties uitgeschakeld voor Cybex Juno 2-fix winnaar van bekende Duitse test Test & Onderzoek

Cybex Juno 2-fix winnaar van bekende Duitse test

Cybex Juno 2-Fix

Het autostoeltje Juno 2-fix van Cybex komt als winnaar tevoorschijn uit de meest recente test van de Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest en automobilistenverenging ADAC. In de test, die deze maand werd gehouden, werd naar drie gebieden gekeken: veiligheid, gebruik & ergonomie en materiaal. Op al deze gebieden kreeg de Juno 2-fix de beste beoordeling, namelijk ‘zeer goed’.

Voldeed aan alle testcriteria

Van alle zestien geteste kinderautostoeltjes was de Juno 2-fix de enige die aan alle testcriteria voldeed. Bijzonder aan de Juno 2-fix is het verstelbare veiligheidskussen, waarvoor Cybex octrooi heeft aangevraagd.

Nog veiliger

Cybex zocht al langer naar een nog veiliger manier om kinderen tussen de 9 maanden en 4 jaar (groep 1) te vervoeren. Bij kleine kinderen is het hoofd relatief zwaar ten opzichte van het lichaam. Conventionele 5-punts gordels zorgen ervoor dat bij een frontale botsing de schouders tegen de rugleuning worden gedrukt, terwijl het hoofd juist met een klap naar voren wordt geduwd. Dit kan leiden tot ernstig letsel in het hoofd of in de hals. Het gebruik van een veiligheidskussen voorkomt dit. Net als bij een opgeblazen airbag wordt de impact van een botsing gelijkmatig verdeeld over het grote oppervlak van het kussen en tegelijkertijd verminderd door het energie-absorberende materiaal. Nieuw aan het verstelbare veiligheidskussen van Cybex is de grotere bewegingsvrijheid en het grotere zitcomfort ten opzichte van eerdere autostoeltjes met een veiligheidskussen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Reacties zijn gesloten.

Feedback