MENU

Reacties (0) Babyuitzet

Baby uitzetlijst voor opa en oma

baby uitzetlijst
Bron: Medela

Er bestaat een handige advieslijst voor de babyuitzet voor ouders, maar tot vandaag was er nog geen lijstje voor opa’s en oma’s. Bij deze! Natuurlijk hoeven opa en oma niet een volledige babyuitzet in huis te halen, maar een aantal dingen zijn wel héél handig zodat de kersverse ouders niet heel veel spullen mee hoeven te nemen als ze op visite komen of wanneer opa en oma een dagje oppassen.

Dit scheelt sjouwen!

Als opa en oma een dagje oppassen moeten er heel wat spullen mee voor je kindje. Denk aan luiers + billendoekjes, voeding, reservekleding, een pyjama, een knuffel een flesje of drinkbeker een speen en een slabbetje. Om het de ouders wat gemakkelijker te maken kunnen de grootouders (een gedeelte van) deze spulletjes zelf ook aanschaffen zodat hun zoon of dochter minder spullen mee hoeft te nemen.

Handig voor in huis

Het is aan te raden om een speelomgeving voor het kleinkind te creëren. Dat kan door middel van een speelkleed of een box. Er zijn inklapbare boxen verkrijgbaar, zodat je de box weer op kunt ruimen na gebruik. Met behulp van een aankleedkussen creëer je eenvoudig een plekje om te verschonen. Een kinderstoel is praktisch om je kleinkind eten te geven. Kleine kinderen slapen veel en daarom is een campingbedje ook een aanrader voor opa en oma. Zo kan het kindje rustig slapen op een veilige plek. Een campingbedje kun je overigens ook gebruiken als box.

Op pad

Zijn opa en oma van plan om erop uit te gaan met hun kleinkind(eren)? Dan is een buggy heel erg handig. Denk ook aan een fiets met een fietsstoeltje. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tijdens het oppassen van fiets te ruilen. Wanneer je er met de auto op uit gaat is het belangrijk dat je kinderen veilig kunt vervoeren. Zorg daarom voor een goedgekeurd autostoeltje of een zitverhoger.

Welke producten zijn volgens jou aanraders voor opa en oma?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Feedback